Kostanjev piknik

Prišel je čas, ko se dnevi krajšajo, zrak postaja hladnejši, listi na drevesih pa se iz zelenih barv spreminjajo v tople odtenke rumene, oranžne, rdeče in rjave. Kostanjevi plodovi so dozoreli. V Domu starejših občanov Bežigrad smo v sredo, 23. 10. 2024, na terasi organizirali kostanjev piknik. Stanovalke so v torek in sredo zjutraj zarezovale kostanj, da plodovi med segrevanjem ne bi počili. Po kosilu sta hišnika začela peči kostanj, kmalu pa je po terasi zadišalo po pečenem kostanju, ko se je škrob v njem spremenil v sladkor, ki mu je dal sladkast okus.

Stanovalci so se začeli zbirati na terasi, kjer se je kostanj že pekel. Kostanj so delile delovna terapevtka, fizioterapevtka, animatorki, strokovne delavke in direktorica doma. Ob pečenem kostanju so uživali še v kozarcu mošta ali soka. Vzdušje je bilo sproščeno in družabno, polno smeha in prijetnih trenutkov.

Vonj po pečenem kostanju in veselo druženje sta nas spomnila, kako pomembno je preživeti čas skupaj in kako lahko majhne stvari, kot je kostanjev piknik, prinesejo veliko veselja, sproščenosti ter povezanosti med stanovalci in zaposlenimi. Zahvaljujemo se vsem, ki ste sodelovali pri izvedbi kostanjevega piknika in prispevali k čudovitemu vzdušju, ter se veselimo prihodnjih skupnih trenutkov.