Citrarska skupina Notice

V sredo, 9. oktobra 2024, nas je v Domu starejših občanov Bežigrad obiskala Citrarska skupina Notice, ki jo vodi violinist in citrar Peter Napret. Skupina, poimenovana po “malih notah,” nam je pričarala čudovit glasbeni popoldan, poln prelepih melodij. Na začetku smo prisluhnili skladbam, kot sta “Dober zven” in “Polka za debelo repo.” Gospod Peter Napret nas je popeljal skozi svet citer – slovenskega glasbila, ki ima skoraj toliko tonov kot klavir. Deloma spominja na kitaro, vendar je drugače uglašeno, deloma pa na harfo, čeprav se igra povsem drugače. Poudaril je, da igranje citer zahteva veliko vztrajnosti in predanosti.

Skupina je zaigrala  čustveno skladbo “Lovčevo slovo.” Sledila je skladba “Tretji človek,” valček, ki je prevzel vse zbrano občinstvo. Skupina je obogatila popoldne s priljubljenimi skladbami, kot so “Ta dolgi venček,” Avsenikov “Gozdovi v mesečini” in slavna “Na lepi modri Donavi.” V zaključku pa smo uživali v izvedbi “Moravške doline” Mihe Dovžana in nepozabni skladbi “Cvetje v jeseni.”

Za čudovito glasbeno vzdušje so poskrbele gospe Alenka, Breda, Anica, Boža in Saša, ki so s svojim igranjem ustvarile nepozaben glasbeni dogodek, poln topline in lepih melodij.

Na koncu se iskreno zahvaljujemo skupini Notice in gospodu Petru Napretu za njihov čas, trud in izjemen prispevek k prijetnemu druženju.