Fizioterapevtski sprehod za spomin

V sredo, 11. 9. 2024 smo se dopoldne podali na sprehod do Hipodroma Stožice in to zato, ker je mesec september v znamenju Alzheimerjeve bolezni. Sprehod sta organizirali zaposleni Špela Vozel in Petra Horvat, že četrto leto na isto lokacijo.

Ob 10. uri se nas je v avli Doma zbralo 26 stanovalcev in 11 spremljevalcev. Fotograf Marko nas je najprej slikal, nato smo se podali do Hipodroma. Nekateri smo samostojno hodili, drugi s pomočjo hojc (rolatorjev), tretji pa na vozičkih. Po polurnem sprehodu smo prišli do cilja – Hipodroma. Pozdravilo nas je 10 policistov na konjih, ki so ravno odhajali na službeno pot. Posedli smo se po klopeh, ki so tam postavljene, da smo se lahko odpočili in gledali mladenke na konjih, ki se sprehajajo s konji in preskakujejo nizke ovire po »maneži«. Naše spremljevalke so nam razdelile mafine, ki so jih zjutraj spekle naše domske kuharice ter sokove in vodo. Po 45 minutah počitka smo se napotili proti Domu in tja prispeli ob 11. uri in 45 minut, malo utrujeni in zadovoljni, saj je bilo vreme primerno za sprehod.

Zahvaljujemo se organizatorkama Špeli in Petri, da sta sprehod zopet odlično organizirali, seveda pa tudi vsem spremljevalcem, da smo res lahko uživali in srečno, brez nezgod prispeli v naš Dom.

 

stanovalec Marko Finec